Povestea impresionantă a lui Tedy Necula, regizorul cu tetrapareză

Data publicării:
regizor tedy necula norro

Un regizor tânăr a învăţat încă de la naştere că trebuie să lupte cu durerea în fiecare secundă. Din cauza unui ginecolog neglijent, Tedy Necula suferă de o formă de paralizie care îi afectează mâinile şi picioarele. A rămas orfan de mamă când avea 5 ani. A transformat însă loviturile date de viata în impuls pentru triumf. Al lui şi al persoanelor cu dizabilităţi, pe care le ajută generos: este autorul unor campanii şi filme motivaţionale care speră să schimbe vieţi.

Autorul a zeci de spoturi pentru organizaţii neguvernamentale şi scurt metraje motivaţionale, Tedy Necula ştie cum să încurajeze şi să motiveze. A făcut din asta o meserie.

„Îi provoc pe oameni să fie deschiși, să se arate așa cum sunt, să mai lase fricile deoparte. Alea ne trag în jos. E important să te asculți și pe tine, nu doar pe alții și să vezi care e filmul tău”, îi mărturisește Tedy Necula reporterului Digi24.

Filmul lui a fost o felie din destinul lui. La 12 ani primea rolul principal din „Noro”, pelicula din 2002 a lui Radu Gabrea, care spune povestea unui copil în scaun cu rotile ce luptă să îşi facă părinţii să îl accepte.

Tedy spune că oamenii pe care i-a avut în preajmă au sădit optimismul și pofta de viață în el. Își amintește mereu cum a lucrat cu regizorul Radu Gabrea la filmul în care a fost personaj principal.

Nu o să uit niciodată palma după ceafă, părintească, pe care mi-o dădea când dădea o secvență bine sau prost făcută, avea dublă valență palma aia după ceafă”, explică Tedy Necula.

Așa a luat Tedy orice palmă primită în viață, chiar și de la destinul care i-a luat puterea din mâini și din picioare. Ca pe o lecție ce te duce mai sus.

Aveam așa, setat mintal, că am un handicap, îmi trebuie o muncă de birou, eram deja dus către webdesign. Am văzut că nu e cum îți propui, e cum ți se arată”, spune Tedy Necula.

Pentru Tedy, handicap este fiecare moment în care spui „Nu pot!”. El a depăşit momentul critic şi s-a transformat în speaker motivaţional. Şi nu mai începe discursurile cu: „Sunt Teddy Necula și am prune în gură!”

Următorul pas este să filmeze o peliculă pornită de la un scurt-metraj al lui, „Ochio”. Mai are însă nevoie de câţiva parteneri ca să poată începe filmările peste câteva zile. O poveste despre oamenii dintr-un vagon de metrou care se blochează înainte de staţie, a doua zi după „Colectiv”.

„Cum numești asta soartă, destin, întâmplare? Oricum ai lua-o, eu cred că e regia lui Dumnezeu și n-ai cum să nu cauți ceva pozitiv”, este încredințat regizorul de 28 de ani.

„Am o dizabilitate - hârtiile spun că e una gravă. Eu nu o mai simt aşa de gravă, pentru că sunt susţinut în sensul asta de părinţi.. .colegi.. prieteni... Însă uneori, trebuie să mă descurc singur... să traversez, să plec la o întâlnire, să îmi leg şireturile... pentru toate astea trebuie să cer ajutor! La 5 ani, mama şi-a luat zborul către "Livada"... Avea un cancer mamar. Întotdeauna am ştiut că de acolo de sus se roagă pentru mine şi mă ajută; am simţit lucrul asta şi încă îl simt de foarte multe ori”, scria Tedy Necula, la 18 ani, într-o biografie reprodusă de site-ul cinemagia.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Ce pofte are Hailey Bieber de când este însărcinată: „Nu aveți voie să judecați”
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...