Ca-n filme. „The House that Jack Built", cel mai recent film al controversatului Lars von Trier, a intrat de vineri în cinematografele românești

Data actualizării: Data publicării:
ca-n filme

Peste 100 de spectatori au părăsit sala în timpul proiecției de la Cannes, dar cei care au rămas, la final au ovaționat în picioare echipa filmului. Din această echipă face parte și Manuel Claro, unul dintre cei mai apreciați directori de imagine de astăzi și cel care a semnat imaginea pentru toate filmele lui von Trier începând din 2011.


Cum e să lucrezi cu Lars von Trier? Ne spune directorul de imagine Manuel Claro, într-un interviu in exclusivitate pentru Ca-n filme, duminică, de la 16:30.

Manuel Claro - director de imagine: Lars e de fapt și un mare umorist. E foarte fixist în legãturã cu anumite aspecte, iar apoi e foarte deschis în legãturã cu altele. Are aprope un fel de filozofie, de a nu spune nimãnui ce sã facã. Doar stã și observã ce au pregãtit ceilalți pentru el, și apoi începe sã ajusteze. Apoi, desigur, sunt acele cadre foarte vizuale, unde e foarte pregãtit și știe exact ce vrea sã obținã. Și cred cã asta e partea interesantã la cinematografia lui Lars von Trier. Acest mix între momente vizuale superbe, uluitoare, și stilul filmãrilor din mânã, mai haotic, și unde baza e actoria. 

reporter: Andrei Șendrea

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri