De ce a fost reţinut Arnold Schwarzenegger pe aeroportul din Munchen. „Este valabil pentru toată lumea”

Data actualizării: Data publicării:
Arnold Schwarzenegger din profil cu un pix in mana
Actorul Arnold Schwarzenegger. Foto: Profimedia

Actorul american Arnold Schwarzenegger a fost lăsat să-și continue călătoria spre Austria, după ce fusese reţinut miercuri de vameşii germani pe aeroportul din Munchen, pentru că nu declarase un ceas valoros pe care avea de gând să-l vândă la o licitație caritabilă. Schwarzenegger a plecat cu ceasul, după ce a plătit taxele vamale.

O procedură pentru fraudă fiscală a fost iniţiată împotriva lui Arnold Schwarzenegger, fost campion mondial la culturism şi actor în pelicule de acţiune, dar şi guvernator al statului California pentru două mandate.

Potrivit autorităţilor vamale, Schwarzenegger nu a declarat un ceas  valoros la sosirea în München, deşi se pare că plănuia să-l lase în Uniunea Europeană.

Schwarzenegger călătorea spre Austria pentru a participa la o licitaţie caritabilă în cadrul căreia intenţiona să vândă ceasul în beneficiul iniţiativelor climatice, a anunţat Schwarzenegger Climate Initiative, pe care actorul a fondat-o, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

De asemenea, vedeta intenţiona să asiste la cursa de schi Hahnenkamm, care are loc în satul Kitzbühel, din Alpii austrieci.

„Dacă bunurile rămân în UE trebuie plătite taxe vamale pentru ele. Este valabil pentru toată lumea”, a declarat purtătorul de cuvânt al vămii, adăugând că acest caz va ajunge la oficiul pentru amenzi din Augsburg.

Vedeta de film a acceptat la München să plătească taxe vamale pentru ceasul personal, a declarat pentru DPA Schwarzenegger Climate Initiative.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri