Nehammer îi întinde o mână lui Putin: „Nu putem avea pace fără Rusia. Poporul ucrainean să susțină pacea”

Data actualizării: Data publicării:
Putin îi strânge mâna lui Nehammer
Karl Nehammer la o întâlnire din trecut cu Vladimir Putin.

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, se declară convins că Rusia trebuie „adusă la masa negocierilor” pentru a încheia războiul din Ucraina, relatează Ukrainska Pravda.

Cancelarul austriac a făcut declarațiile în sprijinul statului agresor în timpul unui interviu acordat publicației Zeit. Nehammer susține că războiul din Ucraina poate fi încheiat prin dialog cu Rusia și că „discuțiile” cu statul agresor sunt inevitabile.

„Nu putem avea pace fără Rusia”, a spus cancelarul de la Viena, care a mai avut în trecut poziții pro-Putin. Nehammer a mai vorbit și despre „îngrijorarea” sa că războiul s-ar putea să se extindă și să devină incontrolabil.

„La început au fost discuții despre furnizarea de muniție și arme de apărare. Apoi multe tabu-uri au încetat să mai fie tabu-uri. Așa că trimitem tancuri și avioane de luptă”, a spus Nehammer.

Kremlinul a preluat cu satisfacție declarațiile pro-Putin ale lui Nehammer

Nehammer a mai spus că trebuie găsite moduri de a comunica din nou unii cu alții după război, dar și că poporul ucrainean „ar trebui să susțină pacea”.

„Nu putem să excludem Rusia din Europa. Asta înseamnă că după război va trebui să găsim noi moduri de a co-exista unii cu ceilalți. Asta înseamnă și flexibilitate de partea Rusiei, desigur”, a continuat Nehammer.

Nehammer a făcut declarațiile în condițiile în care Ucraina este invadată, iar ucrainenii sunt uciși zilnic de invadatorii ruși și de regimul criminal de la Kremlin.

Presa de stat din Rusia a preluat cu satisfacție declarația cancelarului austriac, încercând să scoată în evidență susținerea că Rusia „trebuie adusă la masa discuțiilor” pentru a opri invazia sângeroasă pe care chiar ea a pornit-o.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri