Dezvăluiri scandaloase ale unui regizor celebru. A mărturisit că a agresat sexual mai multe femei: „Munca noastră e foarte stresantă”

Data publicării:
Dalibor Matanić
Dalibor Matanić, unul dintre cei mai cel mai cunoscuţi regizori croaţi, a mărturisit că a agresat sexual mai multe femei. Foto: Profimedia

Dalibor Matanić, unul dintre cei mai cel mai cunoscuţi regizori croaţi, a mărturisit într-o lungă postare pe Facebook, în urma publicării mai multor articole de presă, că a agresat sexual mai multe femei, declanşând un val de reacţii, informează AFP.

"Totul s-a întâmplat în momentele în care mă aflam sub influenţa alcoolului sau a drogurilor. Munca noastră este teribil de stresantă - dar asta cu siguranţă nu justifică comportamentul meu", a scris regizorul de 49 de ani pe Facebook, adăugând că a decis să se interneze într-un centru de dezintoxicare, scrie Agerpres.

Ministrul croat de Interne, Davor Bozinovic, a anunţat că va fi lansată o anchetă.

Regizorul, recompensat la Cannes în 2015 pentru filmul său "The High Sun" (premiul juriului Un Certain Regard), a folosit adesea filmele sale pentru a critica cultura patriarhală şi violenţa împotriva femeilor.

"Este un şoc teribil, pentru că se prezenta ca un aliat", a reacţionat Sanja Sarnavka, activistă pentru drepturile femeilor.

Violenţa şi agresiunile sexuale au fost mult timp considerate subiecte tabu în Balcani, unde valorile patriarhale rămân înrădăcinate în unele părţi ale regiunii.

Cu toate acestea, aceste probleme au căpătat o mai mare importanţă în ultimii ani după apariţia mişcării #Metoo şi a unui caz în Serbia vecină, în care o actriţă şi-a acuzat fostul profesor de artă dramatică de viol, ceea ce a determinat mii de femei să îşi spună propriile poveşti.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri