James Cameron spune că nu va face un film după implozia Titan. „Nu am discuții despre asta și nu voi avea niciodată”

Data publicării:
james cameron
James Cameron, regizorul filmului de succes "Titanic" din 1997. FOTO: Profimedia Images

Regizorul James Cameron spune că nu lucrează la un proiect legat de tragedia submersibilului Titan al OceanGate, care a făcut implozie aproape de epava Titanicului, relatează CNN.

Regizorul filmului „Titanic”, câștigător al premiului Oscar, a postat pe Twitter pentru a pune capăt zvourilor că intenționează să facă un fim despre „implozia catastrofală” de luna trecută, care a dus la moartea celor 5 pasageri ai submersibilului.

„De obicei nu răspund la zvonurile ofensive din mass-media, dar trebuie să o fac acum”, a scris Cameron pe Twitter. „Nu am discuții despre un film despre OceanGate și nici nu voi avea niciodată”.

Cameron a făcut peste 30 de scufundări la epava Titanicului și este printre puținii oameni care au coborât în cel mai adânc punct de pe fundul oceanului.

Hamish Harding, Shahzada Dawood, Suleman Dawood, Paul-Henri Nargeolet și Stockton Rush au murit în timp ce încercau să ajungă la epava Titanicului într-un submersibil cunoscut sub numele de Titan. Moartea lor a fost confirmată când au fost găsite fragmente ale navei, în urma unei căutări internaționale care a durat 5 zile.

„Posbile rămășițe umane” descoperite în bucățile submersibilului, care au fost aduse la suprafață, vor fi analizate în timp ce anchetatorii încearcă să afle cum s-a petrecut tragedia.

La scurt timp după implozie, compania OceanGate și-a suspendat operațiunile comerciale.

OceanGate a transmis că a „suspendat toate operațiunile comerciale și de explorare”, deși compania avea planificate două călătorii la epavă, programate pentru iunie 2024.

Un fost angajat al OceanGate, David Lochridge, își făcuse cunoscute îngrijorările cu privire la siguranța de la bordul Titan și la felul în care erau abordate controlul calității, însă criticile sale au fost „primite cu ostilitate”, iar conducerea companiei l-a concediat la puțin timp, conform unor documente juridice din 2018.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri