Când și unde să-și facă românii rezervare pentru concediul de vară? Raed Arafat: „Să mai facem acest efort!”

Data publicării:
plaja bulgaria
Foto: Guliver/GettyImages

Două dintre destinațiile predilecte ale românilor pentru concediul de vară, Bulgaria și Grecia, se uită cu atenție și ele la ce se întâmplă cu evoluția coronavirusului în România, pentru a ști dacă-și pot menține porțile deschise pentru turiști, spune secretarul de stat Raed Arafat. 

„Suntem într-o situație de siguranță în care ne putem face rezervare acum pentru concediul din luna iulie, dacă alegem țările care sunt mai puțin afectate de pandemie sau România”, a declarat joi seară la Digi24 secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat. Cel mai probabil, aceste țări sigure pentru România vor fi Bulgaria și Grecia, însă, a avertizat șeful DSU, pentru ca ele să-și mențină ușile deschise pentru noi este nevoie să respectăm în continuare regulile acestei perioade de relaxare pentru a ajunge la o siguranță similară cu a lor.

Este foarte posibil ca relația cu Bulgaria și Grecia să se schimbe după 15 iunie, pentru că situația în cele două țări este foarte bună și foarte stabilă în acest moment și este posibil ca România să creeze o relație de ordin turistic cu țările în care se poate face turism în siguranță: cetățenii lor pot să vină la noi fără să fie nevoie să stea în izolare, iar cetățenii români să meargă acolo fără să stea în izolare când se întorc, a arătat Raed Arafat.

„Este foarte probabil că vom ajunge la o astfel de relație, dar depinde bineînțeles la noi cum evoluează situația. Nu e suficient ca la ei să fie bine, pentru că și ei se uită la noi, și ei vor să vadă că România a depășit un anumit prag și a ajuns la o siguranță similară cu a lor. Numărul cazurilor pe zi, numărul cazurilor în ultimele 14 zile vor însemna ceva și pentru țările în care vrem și noi să mergem. De aici și munca noastră de acum, să păstram situația sub control și să mai facem acest efort în care respectarea regulilor va permite să controlăm situația”, a subliniat Raed Arafat. „Deci sunt măsuri de relaxare, mergem la munte, mergem la mare, mergem la terase, dar respectăm regulile, asta este important”, a insistat șeful DSU.

„E bine să alegem să sprijinim și turismul românesc, dar eu aș zice că pentru luna iulie, dacă nu avem schimbări radicale în situația epidemiologică din România, luna iulie este o lună care probabil va fi foarte OK pentru a face rezervări și pentru a planifica vacanța. Iulie, august și așa mai departe, până vedem cum se comportă virusul în toamnă”, a declarat Raed Arafat.

Citiți și: Bulgaria elimină toate restricţiile impuse în urma pandemiei de COVID-19. Călătorii nu mai intră în carantină

Tătaru îl contrazice pe ministrul Economiei: Românii care se întorc din Grecia și Bulgaria încă nu scapă de izolare

Cât costă o vacanță în România după pandemie. Care sunt prețurile pe litoral și la munte

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
„Putin nu a greșit atât de mult. Ne urăsc cu adevărat". Rușii fugiți de frica războiului se întorc și ajută...
Digi FM
Rețeta specială de sarmale a Nadiei Comăneci. Ce bucate tradiționale face fosta gimnastă de Paște: „Am...
Pro FM
De ce nu se afișează Lidia Buble cu iubitul ei, un afacerist de 62 de ani: „Când o să fie să mă mărit, o să...
Film Now
Adevărul despre viața lui Johnny Depp, la aproape doi ani de la procesul cu Amber Heard: „Nu există...
Adevarul
Locul fascinant de la malul Dunării care atrage ca un magnet turiștii: „Atâția bujori înfloriți nu am văzut...
Newsweek
De unde vine expresia „pe vremea lui Pazvante Chioru"? Ce înseamnă? Legătura cu haiducul Iancu Jianu
Digi FM
Mihai Mărgineanu, șocat de ce a văzut în Vama Veche, în mini-vacanța de 1 Mai: „Voi știți ce mai fac copiii...
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15...
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea...
Film Now
Porecla adorabilă pe care a primit-o Ryan Gosling de la fiicele lui: „Mă dau gata de fiecare dată!”