VIDEO. Iahtul lui Onassis, în Portul Constanţa

Data publicării:
iaht

Celebrul iaht „Christina O”, care i-a plimbat, de-a lungul vremii, pe mulţi dintre cei mai mediatizaţi bogaţi ai lumii a ajuns pentru prima oară în România, marţi noapte. A adus, din portul elen Perama 7 miliardari străini, care au coborât în secret de pe navă şi au plecat spre o destinaţie numai de ei ştiută. Ambarcaţiunea de lux nu rămâne prea mult neocupată.

Pe vremea când se afla în proprietatea lui Aristotel Onassis, la bordul iahtului au urcat Marilyn Monroe , Sir Winston Churchill şi Maria Callas. Acum, ambarcaţiunea, a cărei închiriere costă 2 milioane de euro pe lună, va avea ca oaspete, potrivit unor surse, un prinţ arab.

Teodor Patrichi, directorul terminalului de pasageri: „A ales să viziteze România, portul Constanţa pentru 5 zile . Foarte multe celebrităţi au fost la bordul acestei nave. Pot să vă zic că în continuare sunt celebrităţi la bordul acestei nave”.

Pasagerii vor fi cazaţi la bordul navei. În weekend, cel mai probabil, vor merge să se distreze în cluburile de lux din nordul staţiunii Mamaia.

Cristian Bărhălescu, agent de turism: „Sunt tineri care au foarte mulţi bani fie că sunt moştenitori a unor averi fabuloase, fie că sunt persoane publice tinere. Îşi doresc să se distreze aici mai ales că lumea nu prea îi cunoaşte. Dacă s-ar duce în Miami acolo ar fi asaltaţi, aici e puţin mai soft şi cu siguranţă se simt bine”.

Fosta fregată canadiană are 18 dormitoare, o piscină exterioară cu mozaic ce se poate transforma în ring de dans, dar şi scaune cu tapiţerie din piele de balenă. Prima ei renovare a costat o mică avere: patru milioane de dolari la nivelul anilor '50. Ulterior, nava a fost donată guvernului grec, în anii '70.

Chiar şi Nicolae Ceauşescu a mers într-o croazieră cu ambarcaţiunea de lux, în 1982. A fost la un pas să o cumpere, dar tratativele cu guvernul grec au eşuat. În 2013 nava a fost renovată a doua oară, costurile reparaţiilor ridicându-se la 30 de milioane de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri