HARTĂ. Cod galben de vânt puternic. La munte va fi viscol

Data actualizării: Data publicării:
PTU4Mjg3OGVlNzU4YzIyNTQwMTJlYWQ4ZGJlN2YyZjU4.thumb (1)
Potrivit meteorologilor, vor fi intensificări ale vântului, iar în zonele de munte va ninge și va fi viscol. FOTO: Shutterstock

Meteorologii au emis un nou cod galben de vânt puternic. Vor fi rafale de 55 km/h în mare parte din țară, iar la munte va fi viscol puternic.

A intrat în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului în Moldova, local în Transilvania, Oltenia și Dobrogea și de viscol în Carpații Meridionali și de Curbură, mai ales la altitudini de peste 1700.

În Moldova, nordul Dobrogei, sudul Transilvaniei și sud-vestul Olteniei, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55...65 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90...110 km/h, va fi viscol și vizibilitate redusă.

Codul galben este valabil până la ora 22.00.

Un alt cod galben de vânt intră în vigoare sâmbătă dimineața la ora 5 și va fi valabil până la ora 22.00.

În Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Munteniei și sudul Banatului, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55...65 km/h. În Transilvania vor fi intervale de timp în care va ninge viscolit.

În Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90...110 km/h, va fi viscol și vizibilitate redusă.

Intensificări ale vântului vor mai fi și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 ianuarie) în Carpații Meridionali și de Curbură, cu viteze de 60…80 km/h.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri