Prognoză meteo. Vreme anormală în iulie și august

Data actualizării: Data publicării:
caldura - vreme - meteo

Vom avea un sfârşit de primăvară cu ploi excesive în unele regiuni, urmat apoi de secetă în sudul şi vestul ţării în ultimele luni de vară. Sunt estimările meteorologilor pentru următoarea perioadă. Chiar dacă, în mare, temperaturile vor fi normale, nu sunt excluse perioadele caniculare, relatează Digi24.

Una dintre temele de mare interes a fost tendinţa vremii până la finalul verii. Pentru ultimele luni de primăvară şi pentru începutul anotimpului cald, am putea spune că veştile sunt destul de bune în privinţa temperaturilor. Acestea îşi vor urma cursul obişnuit în cea mai mare parte a ţării.

În schimb, în iulie şi în august, va fi mai cald decât este normal în special în regiunile sudice, sud-estice şi local în cele vestice.

În ceea ce priveşte ploile, acestea vor fi mai frecvente şi mai consistente în vestul, centrul şi nordul ţării tot până spre mijlocul verii. De altfel, perioada mai - iunie este cea mai ploioasă din an în ţara noastră.

Apoi, în iulie şi în august, specialiştii anunţă că seceta se va instala pe suprafeţe tot mai extinse, iar cele mai mari probleme vor fi în sud şi sud-est.

Printre alte teme analizate a fost şi cea a încălzirii climei, tendinţă observată şi în evoluţia temperaturilor medii din România. Practic, în perioada 1901 - 2016, ultimii 16 ani au fost cei mai călduroşi la noi în ţară, cu excepţia anului 1994.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri