Rareș Bogdan: Intrarea României în Schengen în 2024, victorie importantă a PNL

Data publicării:
Europarlamentarul Rareş Bogdan.
Europarlamentarul Rareş Bogdan. Foto: Profimedia

Aderarea la spațiul Schengen, chiar dacă doar aerian și maritim, este un pas major pentru România, susține Rareș Bogdan. Europarlamentarul subliniază că reușita se datorează în special liberalilor: „intrarea în Spațiul Schengen a fost prioritatea noastră absolută, fiind motivați de dorită românilor de a fi tratați ca restul cetățenilor europeni, mai ales că țara noastră a îndeplinit condițiile de aderare încă din 2011”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

Un rol major în această decizie l-au avut atât Președintele României, cât și ministrul de interne, Cătălin Predoiu, fostul ministru de interne, Lucian Bode, dar și ministrul de externe Luminița Odobescu: „după intrarea în UE și NATO, aderarea la Schengen a fost pentru guvernările PNL obiectivul major”, a menționat europarlamentarul.

Rareș Bogdan precizează că negocierile nu se opresc aici, dimpotrivă, urmează ridicarea totală a controalelor la frontiere: „însă continuăm! Urmează ca ridicarea totală a controalelor la frontiere să fie analizată în contextul măsurilor compensatorii privind întărirea controlului la frontiere”, a mai scris europarlamentarul.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri