Școala viitorului, la Sinaia: piscină, încălzire în pardoseală, sală de sport, cabinet medical în școala inaugurată de Ziua Culturii

Data publicării:
vlad oprea primar sinaia fb

Primarul liberal Vlad Oprea a inaugurat, de Ziua Culturii, Școala Gimnazială, ,,George Enescu”, modernizată cu fonduri europene.

„Mă simt privilegiat pentru că am putut să contribui, împreună cu echipa mea, la realizarea acestui proiect educațional unic în România. (...) Elementele noi pe care le aduce această clădire în viața școlară, respectiv piscină, încălzire în pardoseală, acces neîngrădit al persoanelor cu dizabilități, sală de sport, cabinet medical sau table interactive trebuie să devină o normalitate pentru toate unitățile de învățământ din țară”, a declarat primarul orașului Sinaia, liberalul Vlad Oprea, luni 15 ianuarie, la inaugurarea Școlii Gimnaziale, ,,George Enescu”, modernizată cu fonduri PNRR.

La eveniment a fost prezentă și Ligia Deca, ministrul Educației, care a subliniat că în această școală vor învăța peste 400 de elevi și că prin PNRR vor urma alte investiții.

„Prin PNRR vor urma alte investiții, inclusiv dotarea unui laborator de științe multidisciplinar. Modul în care autoritățile locale din Sinaia au înțeles că trebuie să trateze subiectul infrastructurii educaționale poate fi considerat un exemplu pentru întreaga țară.”, Ligia Deca, ministra liberală a Educației.

O astfel de investiție a fost realizată și în județul Bihor, în orașul Ștei. Primarul orașului a anunțat tot de Ziua Culturii finalizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a Școlii Gimnaziale „Miron Pompiliu”. Investiția a depășit 2.600.000 lei, finanțare obținută din fonduri europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri