Cu gândul doar la finală

Data publicării:
RPS0023-720x430
Timișoara Saracens dispută, la finele săptămânii, în deplasare, semifinala Superligii împotriva celor de la Steaua București. În ciuda problemelor de lot, campionii sunt hotărâți să ajungă în finală și să își apere titlul cucerit sezonul trecut.

Timișoara Saracens e hotărâtă să își apere titlul cucerit anul trecut. Bănățenii iau calea capitalei cu gândul la un succes care le-ar asigura încă o prezență în ultimul act al Superligii de rugby. Campionii nu se pot baza pe Shennan, Rose, Tangimana, Umaga, Lazăr și Militaru, dar îl vor avea la dispoziție pe Seniloli. Chester Williams, directorul tehnic al sarazinilor și-ar fi dorit un lot complet, dar și încă un joc în picioare, după ce echipa sa s-a calificat, la masa verde, după neprezentarea celor de la CSM Poli Iași.

"Ar fi fost excelent dacă am fi jucat cu cei de la Poli Iași, sau cu orice altă echipă, pentru a testa jucătorii care revin după accidentări. Dar în ciuda acestui fapt, cred că ne-am pregătit destul de bine pentru această fază și, după cum am mai spus, nu e suficient să fii doar prezent într-o semifinală, trebuie să o și câștigi", spune Chester Williams, directorul tehnic al campionilor.

"Avem o atmsoferă foarte bună, echipa e concentrată și pregătită pentru această semifinală foarte grea care ne așteaptă sâmbătă la București. Mizăm pe grupul bun, pe întoarcerea lui Chester și pe cele 2 săptâmni petrecute împreună, care au schimbat foarte mult mentalitatea și atitudinea jucătorilor", admite Vasile Rus, căpitanul sarazinilor.

Semifinala din Ghencea va fi arbitrată, în premieră, de o brigadă irlandeză. Decizia luată de forul bucureștean se aplică doar pentru acest joc nu și pentru duelul dintre Știința Baia Mare și CSM București. Timișorenii consideră că trebuie să fie însă la fel de disciplinați în joc, indiferent de brigada ce conduce duelul cu roș-albaștrii.

"În cupele europene am făcut destule greșeli, multe penalizări. Fără lipsă de respect pentru arbitrii români, dar a fost o experiență bună să vedem că arbitrii s-au concentrat doar asupra echipelor, asupra jucătorilor, fără să pună amprenta pe numele lor. Dar, repet, odată cu greșelile făcute în cupele europene, trebuie să fim mult mai disciplinați", a completat Sosene Anesi, antrenorul timişorenilor.

Primul duel al careului de ași are loc sâmbătă, de la ora 16, în Ghencea. În ultima deplasare pe terenul bucureștenilor, Timișoara Saracens a cedat, la limită, 9-8, într-un meci decis la capitolul transformărilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri