Călătorie în lumea dinozaurilor

Data publicării:
DINOZAURI

Plimbarea printre copaci este şi mai palpitantă când din toate părţile răsună zgomote aidoma celor produse, în urmă cu zeci de milioane de ani, de dinozauri. 46 de animale preistorice în mărime naturală îi aşteaptă pe cei care vor să descopere cum era viaţa pe pământ acum 200 de milioane de ani.

"Avem specii de crocodil, care ar fi urmaşi ai dinozaurilor, avem cel mai mare carnivor, descoperit acum, după ultimele studii, se numeste Spinosaurus, un ierbivor foarte mare cu gâtul foarte lung şi coadă, se numeşte Diplodocus", Ioana Păiuş - reprezentant parc.

"Cunoscut din filme şi desene animate, T-Rex este cel mai fioros dintre dinozauri. Este şi vedeta parcului de la Râşnov pentru că are aproape 20 de metri şi colţi pe măsură", Mădălina Zamfir - reporter Digi24.

"Toţi sunt adulţi. Niciun dinozaur, cât e el de mic sau de mare, mai slab sau mai umflat, nu contează, este adult şi are câte un atestat ştiinţific", Ioana Păiuş - reprezentant parc.

Copiii nu se mulţumesc doar cu privitul. Când ajung în parcul tematic sunt foarte bine informaţi, cunosc numele complet al dinozaurilor şi detalii despre fiecare în parte. La doar 5 ani, Matei este pasionat de animalele preistorice şi are acasă o colecţie impresionantă de dinozauri.

"Spinosaurus are o creastă ascuţită şi pe spate, dacă se apropie prea mult un om de el, îl atacă", spune un mic vizitator.

"Am văzut dinozaurul rechin şi ăla mănâncă toţi dinozaurii. Aşteaptă să se apropie un pic de lac şi îi înhaţă în gură", spune un mic vizitator.

Dacă cei mici sunt fermecaţi de animalele uriaşe, locul este impresionant şi pentru adulţi.

"Aici ne-a plăcut foarte mult, sunt extraordinari dinozaurii, în mărime naturală şi faptul că putem face poze cu ei şi să-i atingem chiar ne-a încântat foarte mult", spune un vizitator.

Traseul care urmează evoluţia istorică a dinozaurilor este completat de locuri de joacă şi trasee de căţărare, ateliere distractive în cele şase căsuţe din copaci, un cinematograf 2D şi unul 9D, toate pe tema animalelor preistorice. Iar la intrarea în parc veţi găsi şi un muzeu în miniatură, cu schelete de dinozauri. De acolo, turiştii pot cumpăra suveniruri şi tot acolo pot face poze inedite.

Ca să ajungă la Parcul cu dinozauri, turiştii trebuie să urce într-un trenuleţ turistic care pleacă din parcarea Cetăţii.
Parcul dinozaurilor de la Râşnov este deschis toată săptămâna, de la 9:30 la 19:30.

Un bilet costă 28 de lei pentru adulţi şi 22 pentru copiii de până în 14 ani. Copiii cu vârste sub trei ani vizitează parcul gratuit. De anul trecut, de când a fost deschis, peste 300.000 de turişti i-au trecut pragul.

reporter: Mădălina Zamfir / operator: Robert Piticu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce au fost criticaţi Carmen şi Klaus Iohannis de Paştele ortodox! Românii au spus-o direct, după mesajele...
Digi FM
Motivul pentru care Mihai Mărgineanu și soția lui au fugit în Spania: Nici nu știi ce să zici: ”Mulți...
Pro FM
Hailey Bieber e însărcinată și are deja o burtică proeminentă. Modelul și Justin Bieber au anunțat că vor...
Film Now
Chris Hemsworth, dezvăluiri despre rolul interpretat în „Furiosa”, prequel al filmului „Mad Max: Fury Road”...
Adevarul
Alina Kabaeva, „olimpica lui Putin", primele declaraţii după despărţire: „Dacă îți spune conducerea să nu te...
Newsweek
VIDEO 26 de țări contra Chinei, care a izolat Taiwan cu avioane de luptă. Distrugător SUA, implicat
Digi FM
Mihai Albu a fost diagnosticat cu cancer. Creatorul de pantofi, primele declarații după ce a fost operat...
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și...
Digi Animal World
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit...
Film Now
Hugh Grant a înșelat-o cu o damă de companie, dar i-a rămas prieten apropiat. Elizabeth Hurley, sprijinită de...