Catedrala din Făgăraş, investiţia prioritară a municipiului 

Data publicării:
BISERICA FAGARAS

Un municipiu in care trăiesc puţin peste 28.000 de oameni, Făgăraşul, are totuşi, o catedrală de dimensiunile unui bloc de cinci etaje. Pentru ridicarea ei s-au cheltuit pana acum sume uriaşe. Locuitorii de aici nu văd cu ochi buni investiţia şi cred că banii ar fi trebuit cheltuiţi mai degrabă pentru rezolvarea problemelor cu adevărat urgente ale comunităţii.

"Oraşul e mic, oamenii săraci şi ar fi trebuit făcute drumuri, că oraşul arată jalnic", spune un făgărăşean.

 Anul acesta, preoţii au cerut bani de la Consiliul Judeţean pentru că, spun ei, vor să termine biserica până în vară. Pentru asta, însă, ar mai fi nevoie de câteva milioane de lei.

Cu toate că sunt strâmtorate şi au în plan să ia cinci milioane de euro credit anul acesta pentru lucrările de la aeroportul din Ghimbav şi de la Spitalul Judeţean Braşov, autorităţile judeţene au hotărât, totuşi, să ofere 100.000 de lei pentru continuarea lucrărilor.

"Necesarul e mult mai mare, dar este bine şi aşa. Şi sperăm ca pe viitor, când o să avem posibilităţi, să nu uităm de catedrale. Este o emblemă a Făgăraşului", a spus Ioan Mareş - consilier judeţean PDL.

"Nu pot să spun că, personal, sunt un adept al acestor investiţii, dar majoritatea decide. Mitropolituil Ardealului ne-a solicitat ca această sumă de 100 de mii de lei să fie direcţionată către catedrala din Făgăraş, pentru că, din câte am înţeles, aceasta este prioritară pentru Mitropolie", susţine Mihai Pascu - vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov.

Ca să grăbească lucrurile şi să vadă lucrările terminate, şi Primăria Făgăraş a oferit Bisericii 100.000 de lei.

"Din punct de vedere spiritual sunt printre cei care susţin finalizarea acestei lucrări, iar din punctul de vedere al primarului, susţin temrinarea acestui şantier din centrul oraşului" a precizat Sorin Mănduc - primarul Făgăraşului.

Anul acesta, Consiliul Judeţean Braşov a refuzat să ofere cei 300 de mii de lei solicitaţi de Patriarhia Română, pentru Catedrala Mântuirii Neamului, pe motiv că nu are suficienţi bani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri