Energie verde de la Buşteni

Data publicării:
BIO MASA

Mai mulţi oameni de afaceri din Irlanda şi Germania au decis să investească într-o staţie care să producă energie electrică şi termică în sistem naţional şi local. Investiţia este una însemnată pentru oraşul Buşteni.

Staţia de cogenerare pe bază de biomasă va fi contruită în cartierul Poiana Ţapului, pe un teren de aproape 20 de hectare. Potrivit constructorului, lucrările ar trebui să înceapă în cel mult o lună, iar valoarea investiţiei este de 35 de milioane de euro.

140 de locuitori din Buşteni şi din împrejurimi vor putea să lucreze la staţia de cogenerare. În plus, autorităţile locale speră ca şi oraşul să poată să beneficieze de energie şi căldură. Asta se poate întâmpla însă, numai dacă vor găsi un proiect european prin care să finanţeze transportul energiei termice în anumite zone ale oraşului.

"E important pentru localitate, dacă vor beneficia şi locuitorii de energie mai ieftină sigur că este mai bine", spune un localnic.

"N-ar fi rău, ar fi bine dacă s-ar băga aşa ceva în proiect şi-am avea şi noi avantaje, n-am mai plăti atât de mult", a spun un alt localnic.

Pentru crearea de energie verde va fi folosită materie lemnoasă din pădurile din judeţul Prahova.

"Se vor igieniza undeva la 150.000 de hectare de pădure pe raza judeţului Prahova. Tot ceea ce există, şi la ora asta există, din studiile care s-au făcut există foarte multă masă lemnoasă pe care nu o foloseşte nimeni", a precizat Emanoil Savin - primarul oraşului Buşteni.

Contractul pentru construirea centralei a fost semnat anul trecut în vară, în prezenţa ministrului energiei, Constantin Niţă. Staţia va fi gata în iulie, anul viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri