Festivalul Luminii, la Braşov 

Data publicării:
FESTIVAL LUMINA

Recitaluri de muzică, demonstraţii de streetworkout şi origami, jocuri şi multă voie bună - acestea sunt doar câteva dintre lucrurile care i-au aşteptat pe cei care s-au plimbat în Parcul Titulescu din Braşov sâmbătă seara. În doar câteva minute locul s-a transformat într-un adevărat furnicar.

"Vroiam să plecăm acasă şi când am văzut ce se întâmplă am zis că trebuie să mai rămânem, deci ne place", a spus un trecător.

În organizarea evenimentului s-au implicat 20 de cercetaşi şi 60 de voluntari. Printre ei şi un grup de tineri care practică streetworkout-ul, o modalitate simplă şi ieftină de a face sport oriunde în oraş. Ţinta lecţiei lor de ambiţie şi perseverenţă au reprezentat-o mai ales tinerii.

"Încercăm să le oferim un exemplu pozitiv, să urmeze un sport, să facă ceva, antrenamente, de orice tip, nu contează!", spune Mircea Sglimbea - voluntar.

"Discutăm despre voluntariat, implicarea fiecăruia în activitate şi, încă un lucru important, ideea de colegialitate, de echipă, pentru că voluntarii lucrează în echipă", a declarat Maricel Maroti - preşedinte filiala Braşov Organizaţia Naţională a Cercetaşilor.

5.000 de gulguţe, sau lămpi din hârtie confecţionate prin arta origami, au fost aranjate pe aleile parcului, iar la lăsarea întunericului au adus un plus de farmec locului.

Festivalul Luminii îşi propune să înveţe oamenii cum să se bucure de lucrurile mărunte, cum ar fi aprinderea unei luminiţe în parc, la ceas de seară sau câteva minute petrecute alături de prieteni sau familie. Evenimentul este la a cincea ediţie pe plan local şi la a 11-a pe plan naţional şi s-a desfăşurat în paralel în alte 24 de oraşe din ţară.


Reporter: Sorina Secelean
Operator: Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri