Înscrieri la facultate, în 10 minute

Data publicării:
INSCRIERI ONLINE

Platforma presupune parcurgerea unor paşi extrem de simpli. Candidaţii nu trebuie decât să intre pe site-ul oficial al universităţii, să acceseze link-ul către platforma online şi să urmeze instrucţiunile.

"După alegerea facultăţii voi selecta ciclul de învăţământ, care înseamnă master sau licenţă. La partea de licenţă sunt întrebat dacă sunt absolvent de liceu din anul curent sau anii anteriori. O să selectez anul curent", spune un student.

Fiecare fereastră este prevăzută cu informaţii suplimentare cu privire la natura informaţiilor care trebuie completate în câmpurile puse la dispoziţie. Procedura nu ar trebui să dureze foarte mult.

În perioada de înscriere, candidaţii vor mege la facultatea pentru care au optat doar ca să semneze fişa de înscriere pe care o vor adăuga la dosar.

"În unele facultăţi şi în unele zile, mai ales către sfârşitul perioadei de înscrieri era mare aglomeraţie, se stătea minute bune, uneori chiar şi ore la cozi, pentru că durează nu atât completarea riguroasă a fişei cât verificarea ei", a precizat Mihaela Gheorghe - prorector cu relaţiile publice UTBV.

Elaborarea proiectului a durat cinci luni iar platforma este valabilă pentru toate cele 18 facultăţi ale Universităţii Transilvania. Înscrierile la facultate încep în 12 iulie, iar anul acesta la dispoziţia absolvenţilor de liceu stau 5.880 de locuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri