Piaţa Sfatului, casa figurinelor din lut

Data publicării:
FIGURINE LUT BETA 270813

Toţi braşovenii şi turiştii, care ajung în aceste zile în Piaţa Sfatului, vor păşi printre figurine de lut personificate, modelate manual. În fiecare zi, micile creaţii sunt aşezate, sub diferite forme, pentru a permite oamenilor să le admire din cât mai multe unghiuri. .

Creaţiile fac parte din cadrul expoziţiei denumită sugestiv, " Corul Inocenţilor" şi aparţin artistului Andrei Pandea Antonescu. Figurinele din lut încearcă să transmită un mesaj social: persoanele cu dizabilităţi trebuie ajutate să se integreze în societate.

Cei care îşi doresc o figurină, trebuie să cumpere un bilet de tombolă în valoare de 5 lei, iar la finalul fiecărei zile de expoziţie pot avea şansa să o câştige, în urma unei extrageri la sorţi, una dintre creaţiile din lut. Zilnic, sunt desemnaţi 10 câştigători.

"Ieri au fost înscrise 330 de bilete la tombolă şi am reuşit să strângem suma de 2500 de lei. Considerăm că este un început bun şi să dea Domnul să o ţinem tot aşa, pentru că toate fondurile colectate vor fi de foarte mare ajutor pacienţilor care apelează la serviciile noastre", Beatrice Manea - coordonator voluntari

Organizatori speră să obţina suma 3500 de euro, bani care vor fi donaţi către Hospice Casa Speranţei, pentru a ajuta la îngrijirea bolnavilor incurabili de aici. Expoziţia micilor figurine poate fi admirată până duminică, 1 septembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri