Cristina Flutur, de la Cannes în juriul TIFF

Data publicării:
cristiana flutur

La 70 de ani de la eliberarea Parisului de sub ocupaţia nazistă, actriţa româncă Cristina Flutur intră în pielea Cristinei Boico, evreică studentă la Sorbona, implicată în acţiunile Rezistenţei Franceze în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Mini-seria Resistance a avut premiera în luna mai, în Franţa.

"M-am documentat foarte mult, am avut nevoie de partea asta, pentru că am citit despre Al Doilea Război Mondial, despre rezistenţa franceză, despre personajul meu care a existat în realitate. Mi-a plăcut foarte mult faptul că povestea asta are ecou în sufletul personajului. Se întâmplă multe la nivel emotional", a precizat Cristina Flutur.

Actriţa care în 2012 s-a aflat în faţa juriului Festivalului de Film de la Cannes, a trecut acum de cealaltă parte a baricadei şi jurizează peliculele aflate în competiţia pentru Trofeul Transilvania.

În competiţia din cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania sunt 12 filme din Iran, Noua Zeelandă, Statele Unite ale Americii, Polonia şi dupa doi ani de pauză, în acest în concurs, intră şi un film românesc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri