Protestul Roșia Montană, episodul 11

Data publicării:
rosia montana

Spre deosebire de manifestările anterioare, protestatarii au ales o metodă inedită de a-și arăta nemulțumirile și au mărșăluit pe străzile Clujului purtând o uriașă roşie gonflabilă. Aceasta a fost adusă tocmai din China de către unul dintre manifestanți.

"Practic, din câte ştiţi, monstrul verde din film care tot creştea, se făcea din ce în ce mai mare, pe măsură ce era din ce în ce mai furios. Aşa şi această roşie, de la o roşie mică, normală, a ajuns o roşie foarte mare şi este foarte furioasă pe ceea ce Guvernul doreşte să facă la Roşia Montană, practic să pornească această exploatare", a explicat unul dintre protestatari.

"După atâta timp încă nu avem niciun răspuns de la clasa politică, deşi ieşim de zece săptămâni în stradă. Cât mai trebuie să ieşim ca să ne ia în seamă cineva, totuşi?", a întrebat o participantă la manifestare.

Protestul a durat aproximativ cinci ore, traficul rutier fiind blocat pe traseul acestuia. În jurul orei 20.00, manifestanţii s-au oprit în faţa primăriei clujene, blocând circulaţia rutieră timp de aproximativ o jumătate de oră. Protestul s-a încheiat fără incidente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri