Start la transportul public în Floreşti

Data publicării:
trnsport

Autobuzele Companiei de Transport circulă pe trei noi trasee în comuna Floreşti. Acestea pornesc de pe strada Bucium din cartierul Mănăştur şi vor urma rute atât spre Cetatea Fetei, cât şi spre Muzeul Apei şi satul Luna de Sus. Traseele sunt diferite faţă de cele ale firmei private, care asigură transportul de călători în paralel și care a fost contestată în repetate rânduri de floreşteni.

O călătorie costă 3 lei, iar abonamentele au prețuri cuprinse între 90 şi 110 lei, în funcţie de distanţă. Elevii şi studenţii care au domiciliul în Floreşti vor beneficia însă de gratuitate 100%. 80% dintre locuitorii comunei au deja abonamente pe noile trasee. 

"Prima lună va fi o lună experimentală, cu un program mai elastic, să vedem şi din punct de vedere al frecvenţei curselor şi poate că şi parte din trasee trebuie modificate puţin pe drumurile comunale. În total, s-au amenajat undeva în jur de 28 de staţii, dar ne-am ocupat puţin şi de staţiile vechi de pe DN1", a declarat Horea Şulea, primarul comunei Floreşti.

Floreştiul este a treia comună limitrofă Clujului, după Baciu şi Feleacu, care beneficiază de transport în comun cu autobuzele companiei clujene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri