Un milion de lei pentru studiul de fezabilitate al unui tunel

Data publicării:
130114 tunel

Cu câțiva ani în urmă, autoritățile au renunțat la proiect, deși acesta ajunsese într-o stare avansată, motivând că realizarea unui tunel subteran cu două benzi, care să preia traficul din cel mai aglomerat oraş din Transilvania, ar fi prea costisitoare.

"S-a făcut studiu, lucrări de prospecţiuni geotehnice pe traseu. S-au făcut fazele acestea şi inclusiv avize a primit comisia", precizează arhitectul Sorin Scripcariu.

Acum, tunelul nu doar că revine pe lista de investiţii urgente, dar se alocă şi 1 milion de lei, pentru refacerea studiilor executate în trecut. Tunelul ar urma să înceapă de la intersecţia străzilor Clinicilor şi Moţilor, iar ieşirea este planificată pentru Bulevardul 21 Decembrie, în zona Bisericii Sfântul Petru.

"În ultimii ani s-a dezvoltat şi industria care permite forările cu pagube foarte mici la nivelul solului şi deranjament al circulaţiei pe durata lucrărilor extrem de redus. Prin urmare este o soluţie mult mai modernă", explică Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al primăriei clujene.

Tunelul subteran ar urma să coste aproape 500 de milioane de euro, de cinci ori mai mult decât în 2009, dar ar urma să cuprindă şi două parkinguri subterane. Acesta ar urma să fie gata în 4 ani, cu fonduri de la Uniunea Europeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri