Brazii autohtoni la concurenţă cu cei de import. Pomii româneşti din pieţe sunt la jumătate de preţ faţă de cei de import

Data publicării:
brazi import-1

Cei mai frumoşi ca aspect, dar şi cei mai scumpi, sunt pomii de Crăciun aduşi din străinătate. Negustorii şi-au împărţit deja zonele de comercializare a brazilor în funcţie de provenienţa acestora.

Brazii româneşti nu arată la fel de bine ca cei din Germania sau din Olanda, însă, în pieţele cosntănţene au preţuri mult mai mici.

Dacă un brad românesc costă, în funcţie de mărimea lui, între 50 şi 250 lei, coniferul de import porneste de la 170 de lei şi poate ajunge chiar şi la 600 de lei. Dar constănţenii spun că plăcerea este mai mare, atunci când au în casă, un pom de Crăciun 100% autohton.

Comercianţii spun că sunt îngrijoraţi de numărul mic al brazilor pe care îi au la vânzare. Astfel, spun ei, este foarte probabil ca în imediata apropiere a Craciunului, cine o să vrea să cumpere bradul românesc, să nu mai aibă de unde.

"Sunt foarte putini brazi românesti anul ăsta. Întreabă lumea şi cred că nu ajung brazii pt toti care au întrebat", a spus Fănel Coman, comerciant brazi.

În pieţele constănţene au fost autorizaţi să vândă brazi 30 de comercianţi, dar numai10 dintre şi-au adus până acum pomii. Restul de 20 vor ajunge zilele următoare.

reporter: Loredana Vesparu
operator: Liviu Erimia

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri