Curse contra-cronometru. Şoferul care îi duce pe copiii din Crucea la cursuri face şase drumuri dus-întors

Data publicării:
microbuz scolar crucea

În fiecare dimineaţă, elevii din cele cinci localităţi arondate comunei Crucea, se trezesc cu o oră mai devreme decât ar trebui.

La ora 07.00 trebuie să fie în staţia de unde îi ia microbuzul care îi duce la şcoală. Dacă ratează ora de plecare trebuie să ajungă pe cont propriu până la şcoală.

Mariana Dincă, profesor Liceul Tehnologic: "Vin câteodată dimineaţă de la 7.00 şi ajung acasă la ora 14.00. Este foarte greu că nu avem un spaţiu unde să desfăşurăm activităţi extraşcolare până la venirea transportului şcolar".

Şoferul face zilnic, şase drumuri dus întors ca să îi ducă pe copiii din Crucea la şcoală.

Gheorghe Frigioi, primar Crucea: "Este vorba despre 166 de copii care vara, iarna trebuie să aştepte să piardă multe ore din odihină sau pregatirea lor şi este foarte greu". 

Şcoala din Crucea are un singur microbuz acum. Al doilea, va ajunge la începutul lunii mai. Numai că legea nu-i permite primarului să mai angajeze un şofer. Iar de suferit, suferă copiii.

Gheorghe Frigioi, primar Crucea: "La ora 6.30 încep cursele.  Sunt aduşi pe rând, să nu întârzie la cursuri, dar şi să nu îi frustrăm pe alţii să se trezească unii mai devreme şi alţii mai târziu, de aceea sunt prin rotaţie". 

Singura posibilitate pentru ieşire din acest impas este ca Inspectoratul Şcolar Judeţean să se ocupe de angajarea unui şofer, ca personal auxiliar. Numai că există un impediment: bugetul limitat pentru astfel de cheltuieli.

reporter Anamaria Stoica
operator Matei Ghioc

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri