Dig distrus de hoții de fier vechi. Locuitorii din Independenţa se tem că ar putea fi loviţi de inundaţii

Data publicării:
dig independenta

 Oamenii se roagă să nu plouă torenţial, căci atunci nu ar mai rămâne nimic în calea apelor.

Primarul a încercat să găsească soluţii şi a adus 300 de tone de pământ galben pentru a acoperi zona care s-a surpat, însă şi acesta a început să alunece.

Cristea Gâscan, primar Independenţa: "Iată, suntem la faza în care o ploaie bună poate să inunde din nou Independenţa pentru că vedeţi ce volum are acest canaal şi ele este plasat deasupra nivelului comunei şi ar putea să distrugă jumatate din Independenţa şi să facă praf satul Fântâna Mare".

Autorităţile locale din Independenta au solicitat Agenţiei de Îmbunătăţire Funciară să reconstruiască digul. Răspunsul a fost scurt şi clar: nu există fonduri. 150 de mii de euro ar costa o stavilă solidă. Pentru a preveni un dezastru, lucrătorii de la Apele Române au consolidat zona în 2006, cu folie impermeabilă şi au adus 500 de saci cu nisip care până la urmă au cedat.

Anamaria Stoica, reporter Digi24 Constanţa: "Dacă în 2006 barieră în calea apei au stat construcţiile metalice existente. Acum acestea nu mai există pentru că hoţii le-au furat". 

Localnicii se tem că la primele ploi comuna ar putea fi acoperită de ape, aşa cum s-a întâmplat în 2006, atunci când zeci de case au fost înghiţite de şuvoaie.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii agenţiei de îmbunătăţire funciară au refuzat să comenteze situaţia.

reporter: Anamaria Stoica
operator: Matei Ghioc 

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri