ENEL pune piedici ANL. 500.000 de lei cere compania de electricitatea pentru racordarea unui bloc

Data publicării:
anl navodari

Pentru racordarea un singur bloc, compania de electricitate din Constanţa cere peste jumătate de milion de lei. Dar reprezenzanţii Primăriei Năvodari spun că este o sumă prea mare, pe care nu şi-o permit să o cheltuie din buget.

Adrian Constantin, sef Serviciu Achiziţii Publice: "Cred că până acum puteam să finalizăm racordul pentru energie electrică şi până acum să-i mutăm în case". 

Mircea Tromiadis, inginer şef la ANL Năvodari: "Racordarea la Enel poate să fie executată. Este responsabilitatea celor de la Enel conform contractului încheiat între Enel şi Primăria Năvodari".

Reprezentanţii Primăriei Năvodari au încercat obţinerea unui preţ pe care autoritatea locală să-l poată plăti dar au reuşit doar să scadă costul iniţial de 540 de mii de lei la 340 de mii de lei.

Primul cost implica racordarea a două blocruri ANL, unul costruit şi celălat la stadiu de fundație, dar și a unui corp de anexe ale școlii din apropiere. Cel de-al doilea preţ prevede doar costul de conectare a unui singur bloc.

Florin Chelaru, viceprimar Năvodari: "O sumă care, este adevărat, ni se pare mare, dar vom merge pe această valoare pentru că nu mai avem timp nici să ne certam, nici să negociem , pentru că dorim ca tinerii să intre în acest bloc". 

Locuitorii din Năvodari spun că sunt foarte mulţi tineri care aşteaptă să se mute în astfel de locuinţe. Nu mai puţin de 350 de cereri au fost depuse până acum la primăria din localitate.

Conducerea Enel ne-a confirmat că nu a ajuns la o înţelegere cu Primăria în ceea ce priveşte costul de racordare a blocurilor ANL. În schimb, nu a oferit niciun fel de soluţii.

reporter: Marieta Iorga
operator: Matei Ghioc

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri