Misterul cardului de sănătate. Mulţi constănţeni încă nu ştiu cum se foloseşte

Data publicării:
CJSAS

Din diferite motive cardul de sănătate nici măcar nu a fost tipărit, dar, potrivit Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, asiguraţii pot beneficia de asistenţă medicală gratuită în baza adeverinţei de asigurat.

Cu sau fără card în buzunar, mulţi dintre constănţeni tot nu au înţeles la ce foloseşte. Eugeniu Rotari are 80 de ani. Şi-a ridicat cardul direct de la CJAS şi are impresia că acesta îl va ajuta să îşi ia medicamente şi mai ieftine.

Eugeniu Rotari, asigurat: "Ce ştiţi despre card? Nu ştiu nimic. Aş fi ştiut dacă mi-ar fi dat medicamentele."

Principalul rol al cardului de sănătate ar fi evitarea serviciilor medicale fictive sau eliberarea unor reţete pe numele unor persoane decedate.

Dragoş Poteleanu, preşedinte CJAS Constanţa: "În primul rând, va fi un cost real al serviciilor, al numărului de servicii real şi asta înseamnă bani care vor rămâne în sistem, adică se vor întoarce tot în servicii."

La nivelul judeţului Constanţa, au fost activate 59.000 din cele 470.000 de carduri de sănătate. Poştaşii au returnat, Casei de Asigurări de Sănătate peste 40.000 de carduri din care au distribuit doar 4.400. În următoarea perioadă, peste 10.000 de carduri vor fi distribuite în aproape 130 de cabinete ale medicilor de familie.

reporter: Oana Manoilă
operator: Florin Boboc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri