Nicuşor Constantinescu a fost reţinut. Mâine va fi dus în instanţă pentru mandat de arestare 

Data publicării:
nicusor ctinescu

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa şi directorul Direcţiei de Drumuri Judeţene au devenit în această dimineaţă ţinta procurorilor anticorupţie.

Aceştia fac cercetări într-un alt dosar care vizează suspiciuni pentru săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie.

Nicuşor Constantinescu s-a trezit cu mascaţii la uşă la prima oră a dimineţii.

Însoţiţi de procurori şi cu mandatul de percheziţie în mână, poliţiştii DNA au scotocit întreaga casă. După 6 ore au ieşit cu un braţ de acte şi cu o imprimantă.

Constantinescu şi-a chemat şi avocatul care i-a însoţit pe oamenii legii pe toată perioada efectuării percheziţiilor.

Percheziţii şi la Regia de Drumuri Judeţene

În acelaşi timp, alte verificări se desfăşurau şi la sediul Consiliului Judeţean Constanţa, dar şi la cel al Regiei Autonome de Drumuri şi Poduri Constanţa.

În cele două locaţii au fost trimise mai multe echipe de mascaţi. Trei dube au fost parcate în faţa instituţiei judeţene şi alte două în faţa RAJDPP. Oamenii legii au căutat dovezi întrucât există suspiciuni cu privire la sâvârşirea unor abuzuri în serviciu în încheierea unor contracte.

Cristian Darie, vicepreşedintele CJC Constanţa: "Angajaţii CJ împlicaţi în această acţiune au găsit marea majoritate a documentelor. Suntem convinşi că le vom găsi pe toate, le vom preda anchetatorilor. Cum am spus poliţişti din cadrul DNA Bucureşti şi sper ca în felul acesta, astăzi să se termine". 

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a mai precizat că în urmă cu 2 săptămâni, DNA a solicitat o serie de documente, care au fost predate procurorilor anticorupţie. Potrivit anchetatorilor, percheziţiile vizează un nou dosar de corupţie pentru trei fapte de abuz în serviciu.

Ar fi vorba de modul în care s-ar fi făcut o achiziție de puieți, destinați plantării perdelelor forestiere. Al doilea aspect cercetat de procurorii DNA se pare că face referire la refuzul președintelui CJ Constanța de a pune în executare mai multe hotărâri judecătorești definitive şi irevocabile. Al treilea cap de acuzare ar fi legat de refuzul conducerii Consiliului Județean de a permite accesul specialiştilor Curții de Conturi pentru a face controale în mai multe instituţii subordonate.

 Comunicatul DNA:

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2011-2013, a unor infracţiuni asimilate celor de corupţie de către funcţionari publici cu funcţii de conducere în plan local. În cursul dimineţii de 19 martie 2014, ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în trei locaţii situate în municipiul Constanţa, dintre care două sunt sediile unor instituţii publice. În acest moment, în cauză se efectuează urmărirea penală prin raportare strict la fapte, nefiind începută urmărirea penală faţă de vreo persoană. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri