Vacanţe mai sigure prin agenţiile de turism

Data publicării:
turisti in mare

În caz de faliment, agentia suporta doar 20% din preţul vacanţei, iar restul de 80% reprezenta pierderea turistului. După introducerea acestei modificări legislative, turiştii îşi vor primi integral banii daţi pe vaucherele eliberate.

Georgiana Micu, reprezentant agenţie turism: "Reprezintă un plus, având în vedere că încrederea turiştilor în agenţiile de turism va spori prin primsda faptului că îşi vor recupera suma integrală". 

La ora actuală, imaginea agenţiilor de turism este destul de şifonată din punctul de vedere al constănţenilor care susţin că, decât să plătească bani mulţi pe un sejur oferit de o agenţie şi să rişte ca, ajunşi la destinaţie, să-şi dea seama că au fost minţiţi, mai bine merg pe cont propriu oriunde îşi doresc.

Oamenii spun că nu au încredere să îşi planifice vacanţa printr-o agenţie nici dacă au garanţia că banii lor vor fi restituiţi integral.

Actul normativ, care vizează creşterea siguranţei turistului, a rezultat în urma analizelor din ultimele luni efectuate de un grup de lucru format din reprezentanţi ai autorit'ăţilor în domeniu.

reporter: Oana Manoilă
operator: Alexandru Şerbănescu 

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri