Vizită de rang înalt în Constanţa

Data publicării:
hagel

UPDATE: În această seară, delegaţia americană a ajuns în staţiunea Mamaia, unde va rămâne cazată peste noapte. Printre oaspeţii hotelurilor de lux se află şi Chuck Hagel. Cu câteva ore înainte, s-a dat alarma de gradul zero în judetul Constanţa. Toate structurile de apărare şi informative, române şi americane au intrat în dispozitiv în municipiul Constanţa, în staţiunea Mamaia şi în localităţile Ovidiu şi Mihail Kogălniceanu. 

Secretarul american al Apararii, Chuck Hagel se intalneste maine, la Constanta, cu ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa.

Pe agenda vizitei celor doi oficiali se afla parteneriatul strategic dintre Statele Unite si Romania dar si o vizita la bordul crucisatorului USS Vella Gulf care a acostat, ieri dimineata, in Portul Constanta.

Chuck Hagel si Mircea Dusa vor discuta in Portul Constanta despre sprijinul pe care-l vor acorda Statele Unite României, în actualul context din vecinătatea estică, despre importanţa măsurilor de reasigurare la nivel aliat, stadiul operaţionalizării proiectelor SUA din România, dar şi teme referitoare la agenda aliată în perspectiva Summit-ului NATO din Ţara Galilor.

Dupa declaratiile comune, secretarul de stat american si ministrul roman al apararii nationale vor vizita crucisatorul USS Vella Gulf aflat in portul constanta pana pe 6 iunie.

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri