400 de noi locuri de muncă, la Slatina. Grupul italian Prysmian va extinde fabrica de cabluri de fibră optică

Data publicării:
050215 fabrica slatina

Aproape 400 de noi locuri de muncă vor fi create la Slatina după ce liderul mondial în domeniul cablurilor de energie şi telecomunicaţii a anunţat că mareşte fabrica şi dublează numărul de angajaţi. Compania a luat această decizie după ce producţia în 2014 a depăşit aşteptările. Autorităţile au speranţe tot mai mari ţinând cont de faptul că anul trecut judeţul Olt a fost al şaptelea din România în privinţa ratei somajului.

Grupul italian Prysmian a deschis în urmă cu doi ani o fabrică de cabluri de fibră optică în Parcul Industrial al Slatinei. 274 de oameni lucrează acum, acolo. Producţia pe 2014 a depăşit toate aşteptările. Fabrica a produs peste 2,5 milioane de kilometri de cablu de fibră optică deşi estimările nu erau atât de optimiste. Aşa că producătorul a luat decizia extinderii.

Iar aşteptările pentru noua fabrică sunt foarte mari.

În noua fabrică vor lucra 378 de oameni, iar angajările vor începe în septembrie. Reprezentanţii fabricii sunt convinşi că vor găsi pe piaţa locală oamenii de care au nevoie.

Extinderea fabricii reprezintă o gură de oxigen pentru judeţul Olt. În evidenţele AJOFM erau înregistraţi, la finalul anului trecut, 14.435 de şomeri. Cu o rată a şomajului de 8,11%, judeţul ocupă locul 7 în România.

Compania produce la Slatina şi cabluri de energie, iar în 2014, pe poarta fabricii au ieşit peste 20.000 de tone. Grupul Prysmian are aproximativ 20.000 de angajaţi, în 50 de ţări şi 91 de fabrici în toată lumea. După construcţia noii unităţi de producţie, investiţiile Prysmian de la Slatina vor depăşi 50 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri