Expoziţie de reptile la Rm. Vâlcea. Peste 40 de specii sunt expuse la Muzeul de Istorie

Data publicării:
070414 EXPO SERPI

Zeci de specii de reptile sunt expuse de sâmbătă, la Râmnicu-Valcea. Un pasionat şi-a adus colecţia de peste 40 de specii la Muzeul de Istorie, pentru a fi admirată de publicul larg. Printre exponate se numără animale de pe toate continentele: iguane, păienjeni, precum şi un crocodil pitic african, unul dintre cei trei existenţi în Europa.

Moise Isandru din Arad colectează reptile de peste 20 de ani. A strâns o colecţie impresionantă de peste 100 de reptile din aproximativ 40 de specii de pe toate continentele. Printre acestea se numără şi câţiva şerpi veninoşi.

„Toate aceste animale sunt născute în captivitate, toate au carnet de sănătate ca şi câinele şi pisica. Toate sunt înregistrate, dacă mor trebuie să le faci certificat necrologic, aşa că este destul de lucru cu astfel de animale”, a spus Moise Isandru, colecţionar reptile.

Printre animelele expuse s-a numărat şi o specie rară, evaluată la peste 50.000 de euro.

„Specie foarte rară de crocoil, cea mai rară specie. Doar 3 exemplare din specia asta sunt în Europa. Crocodilul pitic african, singura specie de crocodil cu ochii negri”, a spus Moise Isandru, colecţionar reptile.

De când a fost deschisă expoziţia, sute de oameni au trecut pe la Muzeul de Istorie din Vâlcea pentru a admira reptilele.

Expoziţia va fi deschisă până la sfârşitul săptămânii viitoare la Muzeul de Istorie din Râmnicu-Vâlcea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri