Un bărbat din SUA a murit după ce a fost mușcat de un monstru Gila

Data actualizării: Data publicării:
soparla cu pete si limba bifurcata
Monștrii Gila sunt reptile veninoase originare din sud-vestul Statelor Unite FOTO: Shutterstock

Autoritățile din Colorado, SUA, au confirmat că un bărbat de 34 de ani a murit la patru zile după ce a fost mușcat de animalul său de companie, un monstru Gila. Acesta deținea două astfel de reptile considerate a fi periculoase.

Monștrii Gila sunt reptile veninoase originare din sud-vestul Statelor Unite. În mod normal, mușcătura nu este fatală pentru oameni. Un expert a declarat pentru CBS News, citat de BBC că este posibil ca victima să fi suferit o reacție alergică.

Potrivit datelor statistice, ultima dată când s-a înregistrat un deces al unei persoane din cauza unei astfel de mușcături a fost în 1930.

„Marea majoritate a mușcăturilor provoacă umflături și sângerări locale”, a spus doctorul Nick Brandehoff, toxicolog și expert în reptile.

Dr. Brandehoff a mai precizat că moartea bărbatului de 34 de ani subliniază faptul că orice animal veninos ar trebui tratat cu atenție.

Victima din comitatul Jefferson, a cărei identitate nu a fost făcută publică, avea două astfel de reptile carnivore.

Monștrii Gila sunt cele mai mari șopârle din SUA și pot ajunge până la aproximativ 60 cm lungime, potrivit Smithsonian Institution. Reptilele și-au primit numele după râul Gila.

Bărbatul a fost mușcat de șopârlă pe data 12 februarie, a ajuns la spital și a murit după 4 zile.

În SUA, pot deține monștri Gila doar persoanele sau instituțiile care dețin o licență în acest sens. Se pare că bărbatul în cauză nu avea licență și, de asemenea, deținea ilegal și mai multe tarantule.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri