Întâlnire între sindicate, la Oltchim Râmnicu Vâlcea

Data publicării:
060813 INTALNIRE OLTCHIM BB

Liderii Sindicatului Liber Oltchim Râmnicu Vâlcea s-au întâlnit, astăzi, cu preşedintele Sindicatului Cartel Alfa, Bogdan Hossu, pentru a-i prezenta situatia în care se află angajaţii combinatului, care nu şi-au mai luat salariile de trei luni.

Preşedintele Sindicatului Liber Oltchim, Mircea Diculoiu, a cerut, în cadrul unei conferinţe de presă, ca cei doi administratori judiciari ai combinatului să fie schimbaţi din functie.

Preşedintele Cartel Alfa nu crede în relansarea combinatului. Bogdan Hossu susţine că mai degraba se doreşte vânzarea pe bucăţi a acestuia.

În aşteptarea unei soluţii, salariaţii Oltchim au ajuns la disperare. Ei spun că, din cauza restanţelor salariale, au ajuns să nu mai aibă bani să plătească facturile. Nici cei disponibilizaţi nu şi-au primit drepturile salariale ce li se cuveneau, după ce au plecat din combinat.

În prezent, în secţiile Combinatului Oltchim mai lucrează aproximativ 2.000 de salariaţi, după ce, în luna mai, au fost disponibilizaţi 900 de angajaţi, dintre care 600 de la Vâlcea şi 300 de la Piteşti. Gheorghe Piperea a anunţat că aceştia îşi vor primi drepturile băneşti conferite prin Ordonanţa 36.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri