Investiţii la Spitalul de Urgenţă din Craiova

Data publicării:
011013 SPITAL INVESTITII

Primul pas spre construirea unei noi secții de Primiri Urgențe, dar și a unui Centru de Chirurgie Cardiovasculară la Craiova a fost făcut ieri. Consilierii județeni au aprobat documentația tehnico-economică pentru aceste obiective. Urmează licitaţiile, iar în primăvară vor începe lucrările.  

După ce consilierilor le-au fost prezentate proiectele, s-a trecut la dezbateri.

„Este un lucru extraordinar. Se vor salva foarte multe vieţi, pentru că înseamnă îmbunătăţire şi modernizare cu echipamente, iar pe de altă parte, Centrul de Cardiologie este o salvare care va determina practic o a doua şansă la viaţă pentru foarte mulţi dintre locuitorii judeţului nostru şi regiunii Oltenia”, a spus Daniela Tarniţă, consilier judeţean

„Putem să facem o investiţie foarte importantă pentru sănătate în judeţul Dolj. Această investiţie de peste 55 de milioane de lei reprezintă, din punctul meu de vedere, un mare succes pentru Consiliul Judeţean Dolj”, a precizat Gheorghe Bică, consilier judeţean

Nu au lipsit consilierii care spun că Spitalul Judeţean are probleme mult mai mari, ce nu se rezolvă prin construcţia secției de Primiri Urgențe sau a Centrului de Chirurgie Cardiovasculară.

„Vom avea două secţii într-adevăr frumoase, dar vom avea în spate un mastodont cu 600 de camere ca acum 40 de ani. Nu toată lumea va sta numai la Cardiologie sau la Unitatea de Primiri Urgenţe", a spus Marcel Marcea, consilier judeţean.

În final, s-a trecut la vot, unde majoritatea consilierilor a votat „pentru”. Licitaţiile pentru aceste proiecte vor fi organizate la iarnă, iar în primăvară vor începe construcţiile. Consiliul Judeţean a mai investit şi 8 milioane de euro în Ambulatoriul care a fost inaugurat în primăvara acestui an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri