Lebede siberiene pe râul Olt. An de an, păsările îşi întrerupt migraţia pentru câteva zile

Data publicării:
151013 lebede din 21

Podul peste râul Olt de la intrare în Slatina a devenit obiectiv turistic. Zeci de oameni se opresc zilnic, pentru a fotografia lebedele care s-au oprit acolo. Sunt zeci de exemplare care an după an îşi întrerup migraţia pentru câteva zile în acea zonă. Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Olt supraveghează zona, pentru ca păsările să nu ajungă ţinta unor vânători.

Păsările au ajuns de câteva zile pe râul Olt, în timpul migraţiei dinspre zonele de nord ale Europei spre cele sudice. Asta spre bucuria celor care tranzitează zona. Oamenii nu se mulţumesc doar să le privească, ci imortalizează momentul.

Lebedele sunt protejate prin lege şi cei care vor să le vâneze riscă să ajungă chiar în spatele gratiilor.

"Lebedele de iarnă sunt păsări sălbatice care fac parte din lista speciilor de păsărilor sălbatice ocrotite de lege şi sunt interzise uciderea sau capturarea lor, indiferent de metoda utilizată, perturbarea habitatului lor, deteriorarea sau distrugerea cuiburilor lor. Astfel că săvârşirea acestor fapte constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penală de la 30.000 la 60.000 lei", a spus Daniela Bălşeanu, purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Olt.

Nu este pentru prima dată când lebedele siberiene poposesc pe râul Olt. În ultimii 10 ani au fost văzute începând cu luna octombrie şi cel târziu până în noiembrie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri