Patinoar la 20 de grade Celsius în centrul Craiovei  

Data publicării:
311013 PATINOAR

Sunt temperaturi mari, dar chiar şi aşa autorităţile din Craiova s-au gândit să amenajeze un patinoar. În centrul oraşului, câţiva muncitori montează instalaţia frigorifică pentru patinoarul artificial. Trecătorii îmbrăcaţi lejer se uită nedumeriţi. Autorităţile locale nu renunţă. Vor să inaugureze luciul de gheaţă peste o săptămână.

În centrul Craiovei, trecătorii se plimbă la mânecă scurtă. Temperaturi de afară aduc aminte mai degrabă de zilele călduroase şi plăcute de iunie decât de începutul friguros de noiembrie.

Montarea patinoarului a început în urmă cu câteva zile. Firma din Italia, care a încheiat un contract cu primăria pentru 450 de metri în Piaţa Mihai Viteazul, deja a împrejmuit perimetrul şi asamblează instalaţia frigorifică. Trecătorii îmbrăcaţi sumar trec nedumeriţi pe lângă patinoar.

Deşi atmosfera nu seamănă deloc cu cea de sărbători, tinerii spun că ar încerca un patinaj artistic la mânecă scurtă.

Autorităţile nu se tem că apă nu va îngheţa. Spun că au nevoie doar de câteva nopţi mai răcoroase, pentru ca instalaţie frigorifică să îngheţe luciul de apă.

Conform contractului dintre primărie şi societatea din Italia, firma va plăti municipalităţii 50.000 de lei. Utilităţile sunt suportate de firmă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri