Peste 12.000 de elevi doljeni au susţinut simulări ale examenelor naţionale

Data publicării:
041113 SIMULARE BAC

Chiar dacă abia a început anul şcolar, peste 12.000 de elevi din judeţul Dolj au susţinut, astăzi simulări de Bacalaureat şi Evaluare Naţională. A fost testul la limba şi literatura română, despre care tinerii au spus că nu le-a dat bătăi de cap. Simulările vor continua şi în zilele următoare.

După cele patru ore de simulare, elevii de liceu au răsuflat uşuraţi. Subiectele nu au fost o piedică pentru aceştia şi spun că o astfel de simulare îi ajută să îşi testeze din timp nivelul de cunoştinţe.

"Subiecte destul de uşoare, dacă o să fie aşa şi la bac, nu o să fie problemă", spune un elev

"Uşoare subiectele, mai ales la partea a treia, a picat ceea ce învăţasem cel mai bine, “Testament” de la Tudor Arghezi. M-am simţit pregătită. Am scris tot ce am ştiut", a spus o elevă.

În Dolj, aproximativ 6.000 de elevi de clasa a VIII-a şi 6.800 de liceeni au susţinut testul la limba română. Subiectele au fost propuse la nivel judeţean, conform legislaţiei în vigoare.

"Subiectele au fost elaborate în fiecare catedră, e vorba de catedra de limba română astăzi şi bineînţeles de celelelte discipline la care se susţin simulările. Toate aceste subiecte trebuie să respecte cerinţele Ministerului Educaţiei Naţionale, să respecte structura", a spus Mihăiţă Stoica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Potrivit calendarului stabilit de Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, astfel de evaluări vor avea loc şi miercuri - la Matematică, pentru elevii de clasa a VIII-a, în timp ce pentru liceeni va fi organizată simularea probei obligatorie a profilului. De asemenea, liceenii vor susţine vineri proba la alegere din aria curiculară a profilului, aceasta fiind ultima probă din cadrul sesiunii de Bacalaureat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri