Tensiuni între mineri şi conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea

Data publicării:
030214 MINERI

Sunt tensiuni în Vâlcea între autorităţile judeţene, reprezentanţii CET Govora şi minerii din Berbeşti şi Alunu. Oamenii nu sunt de acord cu o iniţiativă legislativă care scoate carierele miniere din subordinea Complexului Energetic Oltenia şi le trece într-o nouă societate administrată de Consiliul Judeţean. Angajaţii spun că autorităţile judeţene nu vor avea bani pentru plata salariilor.  

Minerii de la Berbeşti şi Alunu nu vor să fie externalizaţi, deşi CET Govora e gata să preia carierele aflate în subordinea Complexului Energetic Oltenia. În acest sens, sindicaliştii au avut o întâlnire cu preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea. Negocierile au eşuat însă din cauza datoriilor pe care le are CET Govora către CEO. Este vorba despre 150 de milioane de lei.

În aceste condiţii, sindicaliştii celor peste 1.000 de mineri din Vâlcea refuză să facă parte dintr-o societate care ar pleca cu asemenea datorii la drum. Mai mult, sindicaliştii minelor susţin că odată ce minerii vor trece la CET Govora, cu siguranţă nu vor mai avea locuri de muncă sigure.

90% dintre salariaţii celor două cariere miniere şi-au exprimat opinia prin semnături să rămână în cadrul Complexului Energetic Oltenia. Oamenii se tem că cei de la Consiliul Judeţean Vâlcea şi CET Govora nu vor avea bani să le asigure salariile.

Potrivit specialiştilor, externalizarea Exploatării Miniere Berbeşti se va face, cel mai târziu, în luna mai. Între timp, autorităţile judeţului Vâlcea vor continua discuţiile cu reprezentanţii minerilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri