Sari la conținut

BRĂILA. Modernizare fără cap, pe bani europeni

Ana-Maria Dobre - reporter Digi24: "Deși, teoretic, investițiile în infrastructură ar trebui să le facă viața mai ușoară brăilenilor, se pare că realitatea din teren spune exact contrariul. Stâlpi de electricitate în mijlocul trotuarului."

Strada "General Praporgescu" din Brăila a devenit un fel de traseu cu obstacole pentru locuitorii din această zonă a oraşului. Oamenii se plâng că trotuarul amenajat de curând, și-așa îngust, este blocat de stâlpi de electricitate. Autoritățile recunosc problema și spun că vor găsi o soluție pentru extinderea trotuarului.

Iuliana Neagu - director Direcția Fonduri Europene Primăria Brăila: "În timpul execuției lucrărilor s-a constatat că acei stâlpi sunt puși la o distanță altfel decât este pe întreaga stradă. Se rezolvă situația în sensul reducerii spațiului verde pentru a lăsa trotuar suficient să se poată deplasa persoanele."

Firma care a executat proiectul dă vina pe constructor pentru că nu s-a adaptat la situația din teren, dar spune că va da dispoziție de șantier pentru remedierea greşelilor.

Cătălina Băltuță-șef proiect: "Proiectul, în orice caz, nu s-a făcut ca să proiectăm stâlpii în mijlocul trotuarului."

Constructorul explică, la rândul lui, că nu a făcut altceva decât să respecte datele din proiect.

Cristian Badiu - inginer: "Este proiect, proiectul e separat cu primăria, noi avem numai execuția. Deci proiectul nu l-ați întocmit dumneavoastră? Nu, nu, nu."

Problemele nu se opresc însă aici. Locuitorii din zonă atrag atenția că în faţa porţilor nu au fost prevăzute și podeţe de acces, astfel că, din curte, oamenii au ieșire fix în spațiul verde.

"Uite așa, mai încolo stâlpul trebuia să fie,mai încolo, iar podețe nu ne-a pus. Am avut podeț, zic lăsați-l de ce îl stricați?" a spus un localnic.

"Să ne mai fi lăsat și nouă aici trotuarul mai lat cu două palme. Acum sunt foarte mulți vitezomani, nici nu se uită la tine, te distruge. Așa noi mergeam pe trotuar, dar trebuie să pășim colo, colo, colo că nu este locul cuvenit" a spus un brăilean.

Astfel de exemple însă, pot continua și în zona bună a orașului, unde, la finalizarea unui alt proiect cu fonduri europene, a răsărit un stâlp, tot pe mijlocul trotuarului. De această dată nu este un stâlp de electricitate, ci al unui panou publicitar.

reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Luigi David