O nouă sesiune de admitere la facultate

Data publicării:
inscrieri fac admitere-2

Deşi locurile s-au ocupat în proporţie de 97% la admiterea de toamnă de la Universitatea "Dunărea de Jos", pentru restul posturilor rămase libere instituţia de învăţământ a decis organizarea celei de-a treia sesiuni de admitere.

Teodor Munteanu, prorector UDJG: "Pentru că au rămas 3-4% neacoperite organizăm o a treia sesiune de admitere, luni şi marţi. Admiterea se face ca în majoritatea centrelor universitare, pe bază de dosar".

Cele mai multe locuri, peste jumătate, sunt la Facultățile de Inginerie Galați și Inginerie Brăila.

Ştefan Baltă, preşedinte comisia de admitere: "Avem 87 de locuri libere, la cele cinci  facultăţi. Este vorba de Facultatea de Inginerie din Galaţi şi Braila, Facultatea de Ştiinţe a Alimentelor, Facultatea de Ştiinţe şi Mediu şi Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie".

Locurile rămase neocupate și după această a treia sesiune vor fi redistribuite la toate facultățile Universității „Dunărea de Jos", proporțional cu numărul de locuri ocupate la forma de învățământ cu taxă.

Altfel spus, unii studenți admiși la forma de învățământ cu taxă pot deveni studenți la buget.

Adrian Lungu, prorector UDJG: "Noi avem posibilitatea să ni le ocupam redistribuindu-le facultăţilor unde sunt multe locuri cu taxă ocupate la celelalte sesiune. Dar este ultimul lucru pe care vrem să îl facem şi care de fapt sperăm să concluzioneze admiterea".

Luni 22 septembrie și marți 23 septembrie, între orele 08:00 și 15:00, absolvenții de Bacalaureat care doresc să urmeze o facultate pot veni cu dosare de înscriere la sediul central al Universității.

Rezultatele acestei sesiuni de admitere vor fi afişate la finalul zilei de marți.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Dan Lare

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri