„A fost un student bun, a primit un premiu pentru teza de licență”. Ce spune o profesoară de la universitatea din Praga despre atacator

Data actualizării: Data publicării:
David Kozak,
David Kozak, studentul care a ucis 14 persoane în Praga. Foto: Profimedia

Masacrul de la universitatea din Praga a lăsat în stare de șoc elevi și profesori deopotrivă. Un cadru didactic a povestit pentru Digi24 momentele teribile din capitala Cehiei.

Jarmila Horakova, profesoară: „Nu am putut să ne imaginăm că se poată întâmpla așa ceva în Praga. A fost student normal...a fost un student bun, a primit un premiu pentru teza de licență...nu au apărut semne că e ceva nenormal cu el. Nimeni nu ne controlează la intrare. E normal să vină studenți cu un rucsac mai mare sau un instrument muzical. Totul e prea proaspăt. Primim informații despre ajutor psihologic, mai ales cei care au fost acolo.”

Studentul care a comis masacrul de la Praga ar mai fi ucis un bărbat și pe fiica lui de 2 luni

Poliția cehă are indicii că David Kozak, studentul care a ucis 14 oameni la Praga, a mai comis săptămâna trecută două crime. Poliția crede că tânărul și-a ales victimele la întâmplare, relatează The Independent.

Vinerea trecută, în pădurea Klanovice, din apropiere de Praga, s-au auzit focuri de armă. Polițiștii chemați la fața locului au găsit două cadavre, al unui bărbat de 32 de ani și al fiicei sale în vârstă de doar două luni. Ambii au fost împușcați. În ciuda faptului că sute de polițiști au cercetat pădurea, polițiștii nu au reușit să dea de urma criminalului, înainte de tragedia de la Praga. Acum, anchetatorii spun că au indicii că Kozak este și autorul crimelor din Klanovice și cred că acesta și-a ales victimele la întâmplare.

Joi dimineața, Kozak, un student de 24 de ani, și-a ucis tatăl și apoi a plecat spre Praga. Acolo, a deschis focul la Universitatea Carolină din Praga și a ucis cel puțin 14 oameni. El era student la Facultatea de Arte în cadrul aceleiași instituții. Kozak s-a sinucis când polițiștii s-au apropiat pe el. David Kozak este descris de cunoscuți drept singuratic și introvertit.

El avea însă un canal pe Telegram în care spunea că vrea să comită crime în masă și să se sinucidă.

„Întotdeauna am vrut să ucid, am crezut că voi deveni un maniac în viitor”, a scris studentul. Într-o altă postare, el a scris că se simte urât, urăște întreaga lume și vrea să provoace cât mai multă durere.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri