Puţine jucării la Patinoar 

Data publicării:
jucarii hochei

După modelul canadienilor, unde în timpul unui meci de hochei au fost aruncate pe gheaţă aproape 30 de mii de jucării de pluş, Clubul Sportiv Municipal Dunărea a organizat o astfel de acţiune în meciurile de marţi şi miercuri din finala Ligii Naţionale de Hochei.

Adrian Irimia, jucător CSM Dunărea Galaţi: „Au fost mai puţini ursuleţi, dar sper că au fost două bucurii pentru ei. Una ursuleţii, şi a doua victoria noastră pe care le-o dedicăm lor."

Am adus o raţă de pluş de când eram mică. M-am gândit la copiii cărora le-ar plăcea să o aibă pentru că şi mie mi-a plăcut" spune un copil.

Un tigru. Îl dau la copiii care nu au jucării" declară alt copil.

Nu doar copiii au fost încântaţi de această idee.

Am jucăria de la fiica mea. Ar trebui să aibă mai mulţi iniţiativa asta" spune un gălăţean.

„În general, la toate meciurile din Liga Americană am văzut că se aruncă în teren şi chair e ceva foarte frumos" povesteşte alt localnic.

Toate jucăriile strânse vor fi donate copiilor din centrele de plasament din Galaţi cu ocazia sărbătorilor de Paşti.

Ciprian Groza, director general adjunct DGASPC Galaţi„Cred că este o iniţiativă care ne face pe toţi mai buni. Şi pe cei care dăruiesc, dar şi pe copiii care primesc aceste daruri şi care se simt în mijlocul societăţii."

Clubul Dunărea nu se află la prima acţiune de acest gen. În iarnă, înaintea sărbătorilor de Crăciun au fost adunaţi aproape 15 saci cu jucării şi dulciuri.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operatori: Bogdan Cazacu, Ionuţ Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri