Afaceri cu dulceaţă. O familie din Neamţ produce dulceaţă pentru străinătate

Data publicării:
DULCEATA BORCANE

În mica făbricuță din satul Poloboc, șase bucătărese în frunte cu proprietara muncesc de zor la dulceața de cireșe amare care trebuie să ajungă în America. Fructele sunt proaspete, așa că trebuie curățate repede de sâmburi. Totul se face manual și cu mare atenție.

"Cireșele au fost aduse, spălate, puse în lădițe la scurs, după care le vom scoate sâmburii, absolut totul manual, pregătim porțiile, folosim numai cireșe negre amare, zahăr, lămâie și mentă," spune Cristina Socea, administrator.

Secretul acestei rețete de succes constă în faptul că totul se fierbe în cantități cât mai mici și obigatoriu, la foc de lemne. Pentru un gust autentic doamna Cristina respectă cu sfințenie, rețetele alese dintr-o carte de bucate, veche de opt decenii:

"Trebuie să fii pasionat, aici orele de muncă nu se limitează la opte ore, iar dacă nu ești pasionat niciodată nu vei putea sta până la 12:00,2:00 noaptea."

Pentru acest an, Cristina și-a propus să facă o sută de mii de borcane de dulceață de toate sortimentele, zacuscă, siropuri din fructe și preparate tradiționale. Jumătate dintre aceste produse vor ajunge în străinătate.

"Produsele noastre ajung peste tot, avem o firmă de curierat care merge peste tot în Europa și produsele astea ajung și peste Ocean, în Noua Zeelandă, Japonia," a explicat Daniel Socea, administrator.

60.000 de euro a investit familia Socea în afacerea cu preparate tradiționale. Banii au fost adunați după cinci ani de muncă în Italia. Deși muncesc zi lumină, cei doi soți sunt extrem de mulțumiți că afacerea le merge ca pe roate iar clienții se bucură de gustul autentic al dulceților de casă. În plus, şi angajaţii se bucură că au unde să lucreze.

Un borcan cu dulceață de cireșe amare sau de nuci poate ajunge să coste în magazine chiar și 50 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri