Cardinalul Angelo Amato: În România, ați suferit multe persecuții pentru credință

Data publicării:
amato catolici durcovici 1

Ceremonia de la Iași are o însemnătate deosebită, a susținut cardinalul Angelo Amato la întâlnirea cu jurnaliștii ieșeni. ”E un eveniment de cinstire a unui erou, nu numai creştin, ci şi din punct de vedere uman. Întrucât episcopul Anton Durcovici este un om al păcii, al armoniei şi al fraternităţii. În faţa persecuţiei, în faţa mâniei şi a tuturor violenţelor el s+a opus doar cu caritatea, iubirea sa şi cu dreptatea”, a spus cardinalul.

Apoi, Angelo Amato s-a referit la persecuțiile la care sunt supuși și astăzi creștinii din toată lumea, dar a ținut să amintească suferințele românilor: ”Aici, în România, aţi suferit foarte mult persecuţia împotriva credinţei”.

De mâine, după slujba de beatificare, catolicii români se vor putea ruga Fericitului Anton Durcovici, chiar dacă acesta nu va fi încă declarat sfânt. Pentru această ultimă etapă este nevoie de o minune verificabilă și atestată.

”În momentul în care va fi o minune, această minune se va cerceta, va fi verificată, iar după aceasta se va constitui un nou dosar care va fi înaintat Congregației pentru Cauza Sfinților, la Vatican, din nou va trece prin acest proces de studiere și va fi o altă celebrare în care va fi declarat sfânt”, a explicat consilierul cultural al Episcopiei romano-catolice Iași, preotul Cornel Cadar.

Episcopul Anton Durcovici este al cincilea român declarat fericit. Primul a fost călugărul capucin Ieremia Valahul. Propunerea de sanctificare a fost făcută la 30 octombrie 1983 de către Papa Ioan Paul al II-lea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri