Comemorarea eroilor Revoluției. Peste 100 de studenți i-au omagiat pe cei care au pierit în 1989

Data publicării:
comemorare eroi

Peste o sută de tineri s-au adunat în faţa Casei de Cultură a Studenţilor si au aprins lumânări ca un omagiu pentru cei care şi-au pierdut viaţa în urma protestelor din decembrie 1989.

"Stracoceanu Iosif, Timişoara, împuşcat în abdomen. Cardoş Traian, Timişoara, accident rutier."

În luptele de strada care au avut loc in marile orase din tara si-au pierdut viata peste o mie de oameni si alti aproximativ 3 mii au fost raniti. Primele focuri de arma s-au tras la Timişoara.

"Ne dorim să recreăm acel moment în care tinerii în principal s-au adunat în Timişoara şi au pornit pe acest drum," a spus Claudiu Căprioară, student. 

Ana Preotu, studentă: "Am venit pentru cei mai bătrâni să-şi aducă aminte de cum au fost acele vremuri şi pentru cei tineri să trăiască acele momente chiar dacă nu au fost atunci, să înţeleagă cam ce au trăit părinţii lor, bunicii lor."

"Studenţii susţin democraţia, ne bucurăm că populaţia din 1989 au luat iniţiativa de a schimba ceva şi sperăm că şi în prezent vom fi uniţi şi vom aduce acea schimbare de care România are nevoie," a spus Nistor Cătălina, organizator. 

Trecătorii au fost impresionaţi de acţiunea tinerilor: "Pentru noi a fost un lucru important ce s-a întâmplat atunci şi ne pare bine că ei se implică în astfel de evenimente pentru că aşa le aduci în memoria tuturor că dacă nu s-ar mai organiza nimic s-ar trece cu vederea."

Comemorarea victimelor Revoluţiei s-a încheiat cu o proiecţie de filme document despre evenimentele din decembrie 1989.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri