Cristian Adomniței acuză Guvernul că nu a vrut să finanțeze marile proiecte de la Iași

Data publicării:
cristian adomnitei

Preşedintele Cristian Adomniţei susţine că discuţiile despre modalităţile de finanţare a celor trei proiecte de infrastructură au fost amânate intenţionat şi că nu vor fi alocate fonduri pentru niciunul dintre ele,  autostrada MoldoveiSpitalul Regional și modernizarea aeroportului din Iași. Asta pentru că, susţine Cristian Adomnițeiel, nu există nicio prevedere în Legea bugetului pentru anul 2014.

„Să vă arate în Legea Bugetului unde scrie că s-au rezolvat acele probleme. Pentru că până la urmă e vorba de este multă vorbă, poate că şi bune intenţii, dar în fapt nu s-a întâmplat nimic. Asta mie mi-a arătat că Ministerul de Finanţe întâi şi Guvernul doi, adică, în ordine, domnul Chiţoiu şi domnul Ponta, nu şi-au propus la modul realist să rezolve problema,” a spus Cristian Adomniței, președintele Consiliului Județean Iași.

Reprezentanţii PSD susţin însă că Guvernul Ponta îşi va respecta promisiunile, iar proiectele vor fi susţinute. Gheorghe Nichita, vicepreşedinte PSD, a declarat: „„În discuţiile pe care le-am avut şi cu miniştrii şi cu prim-ministrul, lucrurile au fost clarificate în sensul că aceste proiecte nu sunt abandonate, ci vor fi finanţate pe fonduri europene, iar acolo unde nu vom avea fonduri europene, Guvernul naţional va face un efort.

Eu i-am povestit domnului preşedinte Adomniţei că va primi şi bani pentru Aeroport, mai departe nu pot să spun eu mai multe lucruri pentru că nu sunt eu prim-ministru, dar promisiunea este făcută şi faţă de mine şi faţă de ieşeni de premierul Victor Ponta.”

Pentru întocmirea studiului de fezabilitate destinat proiectului autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş este nevoie de 60 de milioane de lei, construirea Spitalului Regional este estimată la peste 200 de milioane de euro, iar modernizarea Aeroportului Internaţional depăşeşte 100 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri