În Botoșani, criza de personal din Sănătate a fost soluționată cu voluntari

Data publicării:
asistenti medicali 3

Sabine Țăranu este studentă în anul doi la Facultatea de Medicină și Farmacie din Iași. Tânăra urmează să fie medic, dar pentru a învăța exact ce presupune munca într-un spital a ales să facă voluntariat la Spitalul Județean Botoșani: pune perfuzii, face injecții și duce analize la laborator.

„Mă acomodez cu activitatea spitalului, cu circuitul acestuia, cu munca, deocamdată cu munca asta de jos,” povestește tânăra.  

Voluntar este și Alexandru Clocotici, elev în anul trei la Școala Postliceală sanitară din Botoșani. Lucrează timp de opt ore pe zi și muncește la fel de mult ca orice angajat.

„Vin dimineața, recoltări, analize, tratamente, vizita medicala, mai duc pacienti la un ecograf, un EKG, la 12 condica, iarăși tratamentul” - așa decurge o zi normală pentru Alexandru. El a venit la Spitalul Județean de Urgență Mavromati din anul întâi, când a făcut practică. A revenit acum pentru că este pasionat de ceea ce face, dar și pentru că speră să obțină un post aici: „Prinzi experienta, șanse mai mari la un loc de muncă, se ia oarecum și ca vechime”

Iar de munca lui sunt mulțumiți atât pacienții, cât și cadrele medicale.

„Este chiar un real ajutor. Ne ajută la îngrijirea bolnavului, la igiena bolnavului, tehnici mai ușoare, iar cei care sunt în an mai mare ne ajută la toate tehnicile care se efectuează în tratarea unui bolnav”, a spus Maria Ceica, director medical la Spitalul Județean Botoșani. 

Pentru elevii și studenții care fac voluntariat în spitalul Județean Botoșani, conducerea unității medicale dă asigurări că în momentul în care vor fi scoase posturi la concurs voluntarii au prioritate. La Spitalul Judeţean din Botoşani, din 1.500 de asistenţi şi infirmieri, cați ar trebui să fie în total, sunt ocupate doar 1.000 de posturi.

CITEȘTE ȘI:

Criză de anestezişti la Iaşi. Cea mai gravă situaţie e la Spitalul de Copii Sfânta Maria

Criză de personal la Serviciul de Ambulanță Iași

Bolnavii de la Spitalul de Recuperare din Iași vor fi programați și diagnosticați online

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri