Întârzie lucrările la Gazoductul Iași - Ungheni 

Data publicării:
gazoduct

 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu sunt şanse reale pentru ca partea din proiect care se construiește în România să fie gata la timp. Termenul de finalizare era luna decembrie a acestui an și, în cel mai bun caz, țevile vor fi montate până în luna februarie 2014.  

Şeful statului l-a criticat pe premeirul Victor Ponta pentru că la inaugurarea de acum o lună a asistat de fapt doar la un "spectacol de sunet şi lumini". Mai mult, acesta atrage atenţia că şi comisia europeană ştie că deja s-au început lucrările, chiar dacă lucrurile nu stau aşa. 

„Aici nu avem voie să minţim pentru că de asta depinde şi prestigiul nostru şi Bruxelles susţine financiar acest proiect de interconectare pe gaze. Ori noi am adus pe comisarul Oettinger aici şi pe doi prim-miniştri şi le arătam nişte ţevi aduse din altă parte. Ţevile pentru lucrare nu sunt sosite în România,” a declarat la Iași Traian Băsescu, preşedintele României.

Imediat după inaugurarea şantierului, muncitorii au oprit lucrările pentru că încă nu primiseră ţevile pentru gazoduct. Când va fi gata, magistrala va conecta reţelele de gaze naturale din România şi Moldova pentru a ajuta Chişinăul să mai reducă din dependenţa de gazul rusesc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri